Amazon Quiz Answer

Amazon Quiz Answers Today , 16th July 2020: Win Rs 15000 Amazon Pay Balance

Amazon Quiz Answers for 16th July 2020- Submit Correct Answers & Win Rs 15000 Amazon Pay Balance in Today’s Amazon Quiz. Hashtag is #QuizTimeMorningsWithAmazon #QuizTimeWithAmazon #weblogiks

1) Swami Vivekanada was a monk and one of the most celebrated spiritual leaders of India. He worked tirelessly towards betterment of the society, in servitude of the poor and needy. What is his real name?

Answer : Narendra Nath Datta

2) What is the name of India’s first manned space flight project?

Answer : Gaganyaan

3) Who among them recently won the World Rapid Chess Championship in the women’s category? (Hint: She was born in Andhra Pradesh)

Answer : Koneru Humpy

4) Which Hindi word was chosen as the ‘Oxford Hindi Word of 2019′ by the Oxford University Press?

Answer : Samvidhaan

5) _________ Day is celebrated in honour of Swami Vivekananda’s birthday. (Fill in the blank)
Answer : National Youth Day

Past Quiz : Question and Answers

Amazon Quiz Answers Today ,15th July 2020: Win Apple iPhone XR

Amazon Quiz Answers for 15th July 2020- Submit correct Answers & Win Apple iPhone XR in Today’s Amazon Quiz.  Hashtag is #QuizTimeMorningsWithAmazon #QuizTimeWithAmazon #weblogiks

 

1) India recently announced plans to procure 21 MiG-29 fighter jets from which nation under its latest defense deal?

Answer : Russia

2) Which Indian organisation has recently started the broadcast of its first ever Sanskrit ‘news magazine’ program – Sanskrit Saptahiki?

Answer : All India Radio

3) Recently, Jai Ram Thakur announced that his state __________ is the first in the country where all households have LPG gas connections.

Answer : Himachal Pradesh

4) Dragon Boat Festival is a traditional holiday in which country, that occurs near the summer solstice?

Answer : China

 

5) Which Indian actress is slated to join the star cast of Keanu Reeves’ ‘Matrix 4’?

Answer : Priyanka Chopra

Amazon Quiz Answers Today, 14th July 2020: Win Bose soundport headphones

Amazon Quiz Answers for 14th July 2020- Submit Correct Answers & Win Bose soundport headphones in Today’s Amazon Quiz.  Hashtag is #QuizTimeMorningsWithAmazon #QuizTimeWithAmazon #weblogiks

1) ‘Bhonsle’ which won the Best Director award at the Asian Film Festival Barcelona in 2019, stars which of these actors, as Ganpath Bhonsle?

Answer : Manoj Bajpayee

2) Which of these is one of the Indian vaccine candidates for COVID- 19 that is going into human trials?

Answer : ZyCov-D

3) Mubarak Mandi Palace, currently an administrative building for the local government, was the erstwhile home of the royals from which place?

Answer : Jammu and Kashmir

4) Lin Dan, who recently annouced his retirement, is a two times Olympic gold medal winner in which sport?

Answer : Badminton

5) Purple Pebble Pictures is a film production company established by which Indian actress?

Answer : Priyanka Chopra

Amazon Quiz Answers Today , 13th July 2020: Win Rs. 50000 Amazon Pay Balance

Amazon Quiz Answers for 13th July 2020- Submit Correct Answers & Win Rs. 50000 Amazon Pay Balance in Today’s Amazon Quiz. Amazon Quiz contest’s timing is 8 AM to 12 PM Daily. Hashtag is #QuizTimeMorningsWithAmazon #QuizTimeWithAmazon #weblogiks

1) Invented by and named after Japanese botanist Akira Miyawaki, the ‘Miyawaki Method’ is a unique technique to do what?

Answer : Grow forests

2) Recently ISRO’s Mangalyaan sent images of the biggest moon of Mars. What is it called?

Answer : Phobos

3) The Hagia Sophia museum is located in which city?

Answer : Istanbul

4) It has been announced that the Dehing Patkai Wildlife Sanctuary will soon get National Park Status. In which state is it located?

Answer : Assam

 

5) Which of these cricketers is captaining the home side in the first Test since the COVID-19 induced hiatus?

Answer : Ben Stokes

Amazon Quiz Answers Today , 12th July 2020: Win Mi A3

Amazon Quiz Answers for 12th July 2020- Submit correct Answers & Win Mi A3 in Today’s Amazon Quiz. Amazon Quiz contest’s timing is 8 AM to 12 PM Daily. Winners of today’s Quiz will be declared later on the same day at Amazon Quiz Winners Section.  Hashtag is #QuizTimeMorningsWithAmazon #QuizTimeWithAmazon #weblogiks

1) What is the name of the longest ever freight train- 2.8 kms long, recently started by the Indian Railways?

Answer : Shesh Naag

2) Which country just completed the BeiDou constellation, one of four global navigation networks alongside GPS, GLONASS and Galileo?

Answer : China

3) Which Indian oganisation is licensed to build Sukhoi Su-30MKI, and has completed production of more than 270 fighters?

Answer : HAL

4) Which Indian cricketer was named as the country’s ‘Most Valuable answer Player’ (MVP) of the 21st century by Wisden?

Answer : Ravindra Jadeja

 
5) Which apparel company launched a campaign around Black Lives Matter called, “For Once, Don’t Do It”?
Answer : Nike

Amazon Quiz Answers Today , 11th July 2020: Win Fender Acoustic Guitar

Amazon Quiz Answers for 11th July 2020- Submit correct Answers & Win Fender Acoustic Guitar in Today’s Amazon Quiz. Amazon Quiz contest’s timing is 8 AM to 12 PM Daily. Winners of today’s Quiz will be declared later on the same day at Amazon Quiz Winners Section.  Hashtag is #QuizTimeMorningsWithAmazon #QuizTimeWithAmazon #weblogiks

1) Himachal Pradesh, Uttarakhand, Sikkim, Arunachal Pradesh and Ladakh – all share a border with which of these countries?

Answer : China

2) Which former RBI governor has been conferred with the first Prof. P C Mahalanobis Award in Official Statistics for lifetime achievements?

Answer : C Rangarajan

3) Which European capital city recently had a public dinner at a 1600-ft-long table to celebrate the end of their COVID-19 lockdown period?

Answer : Prague

4) What is the name of the proposed orbiter to Venus by the ISRO to study the surface and atmosphere of the planet?

Answer : Shukrayaan-1

 
5) Which German striker recently announced his retirement, after scoring in his last game for VFB Stuttgart?
Answer : Mario Gomez

Amazon Quiz Answers Today for 9th July 2020: Win Rs 50000 Amazon Pay

Amazon Quiz Answers for 9th July 2020- Submit Correct Answers & Win Rs 50000 Amazon Pay in Today’s Amazon Quiz. Contest’s timing is 8 AM to 12 PM Daily. Winners of today’s Quiz will be declared later on the same day at Amazon Quiz Winners Section.  Hashtag is #QuizTimeMorningsWithAmazon #QuizTimeWithAmazon #Weblogiks

1) Who recently became the third Indian to get inducted into the Elite Panel of ICC Umpires?

Answer : Nitin Menon

2) Which carmaker’s share price recently crossed $1,000, making it worth more than Ford, General Motors, Honda and Fiat Chrysler put together?

Answer : Tesla

3) Jean Castex has been named the new Prime Minister of which country, following the resignation of Edouard Philippe?

Answer : France

4) Who was the first recipient of the Filmfare Best Choreography Award

Answer : Saroj Khan

5) Energia Space Corporation of which country recently announced its plans for taking the first tourist on a spacewalk by 2023?

Answer : Russia

Amazon Quiz Answers Today for 8th July 2020: Win Vivo S1

Amazon Quiz Answers for 8th July 2020- Submit Correct Answers & Win Vivo S1 in Today’s Amazon Quiz. Contest’s timing is 8 AM to 12 PM Daily. Winners of today’s Quiz will be declared by 9th July at Amazon Quiz Winners Section. Hashtag is #QuizTimeMorningsWithAmazon #QuizTimeWithAmazon #weblogiks

Today’s Amazon Quiz Answers- Win Vivo S1

1) Which cricketer was recently declared the best Indian Test batsman in the last 50 years in a poll conducted by Wisden India?

Answer : Rahul Dravid

2) In the US, on July 2nd, the Civil Rights Act of 1964 prohibiting discrimination on basis of race was signed by which President?

Answer : Lyndon B Johnson

3) Which movie released in July 2019, is based on the mathematician Anand Kumar?

Answer : Super 30

4) Cary Joji Fukunaga is the director of the 25th installment in which film franchise?

Answer : James Bond

 
5) Name the Indian Union Minister of Health and Family Welfare who launched India’s first mobile I-Lab for COVID-19 testing?
Answer : Dr Harsh Vardhan